Det viktigaste är att må bra och ha balans tycker jag

Hej på er!

Ni har kanske läst mina inlägg på sociala medier, där jag berättar att jag är i en relativt ny fas, en fas som handlar om att jag ska fokusera och hitta mig själv. Jag är medveten om att jag kan använda ord som låter helt ”Kocko” för vissa, samtidigt så vill jag påminna er om att jag har Neuropsykiatriska Funktionsnedsättningar(ADHD & Autism) som kan påverka när jag försöker utrycka mig. Vill också säga att jag lär mig dagligen att hantera vad som sker inom mig. Utåt så ser jag ut som vem som helst och då har jag märkt att vissa blir chockade när jag använder vissa ord. För mig så blir det en ”krock”, att just ord kan betyda väldigt många olika saker beroende på vem som använder ordet. Jag vet bara vad jag menar med det jag skriver. Att människor sen tror något helt annat blir en chock för mig och jag får genast ett inre stresspåslag. Det är något som jag får lära mig med tiden. Allt går att bli bättre på och jag gör små framsteg varje dag.

 

Nu har min ordinarie PT kommit tillbaka och jag har kickat igång kroppen ordentligt. Jag mår mycket bättre nu när jag verkligen får ”ta ut mig”. Det blir som en avkoppling samtidigt som det är jobbigt. Jag kan tycka mig se några små förändringar redan och det gör mig ännu mer peppad samtidigt så mår mitt psyke lika bra som min fysiska kropp. En underbar känsla som kopplas ihop. Jag har märkt att min inre stress minskar då jag tränar hårt. Jag får mer balans i livet känns det som.

Min nya fas är att jag dagligen lär mig om mina signaler, samtidigt som jag nu väljer en hälsosam livsstil för min kropp och själ. Jag tror att människor behöver lära känna sig själva och sina signaler. Det som fungerar för mig behöver inte fungera för dig. Det viktigaste är att må bra och ha balans tycker jag

Jag kommer att vara ärlig mot mig själv och i mina inlägg. Om jag använder ord som låter helt ”Kocko” för dig, fråga mig gärna hur jag menar istället för att du reagerar i onödan. Då är du även med och hjälper mig att bli bättre. Jag finns här för att inspirera dig inte för att göra dig upprörd. Du väljer givetvis själv vad du tycker, jag hoppas att du fortsätter läsa, följa och gilla mig.

 

 Stor kram!    

Kommentarer:

1 Emelie (autistisk tjej):

Just att ord kan betyda så olika saker för mig och de jag pratar med märker jag ofta...

2 Sandra:

Tyvärr finns det såna sån som mår bättre av att bli uppretade på ingenting också, bara för att ha något att göra. Men du har så rätt, alla uttrycker sig på olika sätt! Härligt att du börjar hitta balansen i livet! Kramar

Kommentera här: