Livet med autistiska drag

Jag blir så ledsen när människor säger en sak och menar en annan sak. För mig så är det som att ”vända kappan efter vinden” och lotsas göra någon glad. Nästan som om människor spelar ett spel med andra människor. Detta begriper jag inte, jag tror inte att människor gör det av elakhet men det blir ändå fel på något konstigt sätt.'

Eftersom jag lever med personliga assistenter så har jag sett olikheter och det är ju oftast positivt men jag har kommit till en insikt att jag kan ju inte leva som ni som inte har personliga assistenter. Jag måste visa respekt och hänsyn till människor dag ut och dag in. Typ som att leva i en ständig relation utan att egentligen ha en relation. Människor tycker och värderar hur jag har mitt hem, även om det är ett jobb så är det ändå mitt hem och inte mina personliga assistenters hem. Jag vill att dom ska vara personliga på ett professionellt sätt, det innebär INTE att dom ska plocka bort sig själva helt och deras humor, utan mer att deras privatliv ska lämnas åt sidan.

Jag vet att jag har autistiska drag i mitt handikapp, det är inget som jag dagligen skäms över utan jag förstår att det kan vara jobbigt att inte se det som sker inom mig. Vet även att jag kan ha humörsvängningar och pendla mellan glatt humör och surt humör.  Jag har inget filter och vet inte hur jag ska reagera. Det svåra i detta är att tolkningar och missförstånd uppstår och oftast så hinner vi inte fånga utan allt blir kaos.

Försöker att leva mitt liv men oftast så får jag börja om på nytt igen. Det är otroligt svårt och jag blir ledsen när mina assistenter slutar och ger upp. Hur kan jag ändå vara glad? – Jag vet inte.

Det är otroligt jobbigt att missförstånd sker. Världen och samhället är upp och ner.

Kommentarer:

1 Puss och Kram:

Frågan är varför dina assistenter slutar, det kan ju finnas orsaker som inte har med dig att göra över huvud taget, som ligger bortom det du kan påverka.

Om någon slutar på grund av att du är "krävande" så kanske det kan var ide att du trots autismen försöker se hur du kan kommunicera effektivare.... Försök lägga det sura humöret på hyllan i alla lägen. Att vara sur vad orsaken än är, skapar inget bra... Bättre är att gå vidare och försöka hitta de bra sakerna för dagen....

Kommentera här: