Trädgården blir en matbutik

Ett intresse som har växt mer och mer sedan jag flytta till hus (för ca. 3 år sedan) Är att odla. Jag kunde aldrig kunna tänka mig att Jag kunde odla och jag är duktig på't också, enligt mig. (Men jag suger på att hålla efter) Jag är fortfarande under upplärning.
 
Har ju pluggat örtmedicin men jag har lite svårt att avgöra vilka som är OK örter och vilka som är ogräs/skit. Det är nog bara att exprimentera - blir man dålig (magsjuk) så har jag nu lärt mig att MYNTA är bra mot det iallafall. O apprå på MYNTA så råder jag er att odla det i kruka. Det sprider sig liksom gräs, jordgubbsplantor, syrénbuskar m.m. 
 
Jag odlar ju mina kryddörter i pallkragar och jag skojar inte då jag säger att jag fick en hel pallkrage med MYNTA. T.o.m. mellan dessa pallkragar. Helt otroligt. Så jag rensa lite och upptäckte att jag har Citrontimjan och Citronmellis som tydligen växte under MYNTAN. Stackars dom växterna.
 
 
Skit i Myntan nu. Jag tycker att det är roligt att odla det som går att äta, inte bara kryddor.. Potatis, sallad och Rödbetor blev det iår. Gott när trädgården blir en matbutik :)
(Jordgubbar har jag även fått i år)               
 
 
(MYNTAN, som jag skrev om)
 
Kram!
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Visst är det fantastiskt.Jag håller mig till jordgubbar, potatis o örter i år.Blommor givetvis...tar sticklingar av sndra, sp får olika sorter och givetvis gratis.Lycka till med odlandet

2 Monica Walker:

Tips är att plantera myntan i en hink och gräva ner hinken i pallkragen så får timjan rum med :-)

Kommentera här: