Inlägg om ensamhet

Alla har säkert kännt sig ensamma. Jag tror att i ensamheten blir alla svaga, starka och utan ensamhet ser vi inte hur viktigt det är att älska varandra. Allas olikheter sägs vara viktiga men vad som en händer så skall var och en leva med sig själva i slutändan. 
 
Att vara i sin ensamhet är för mig att skärma bort världen och fokusera på bara mig. Jag gör inte det ofta men det händer. Skulle behöva tid att lära känna mig själv mer än det jag gör. Ägna sig tid till att leva, helt enkelt.
 
Ensamhet betyder så mycket om jag tänker efter, både positivt och negativt. 
 
Är lite nyfiken om ni läsare kännt er ensamma och vad är ensamhet för er? Lust att dela med er så lämna en kommentar, vettja <3
 
Ha en god fredagskväll!
Kram & Kärlek

Tabata-intervaller

Hejsan och god kväll alla läsare!
 
Ni kanske inte vet att jag är utbildat till Personlig Tränare men jag gick utbildningen till både Träningsinstruktör och Personlig Träning på SAFE i Stockholm. Jag är alltså Licensierad Träningsinstruktör samt Licensierad Personlig Tränare.  :)
 
 
Tänkte att jag skulle berätta lite om Tabata-intervaller. I det stora hela så är Tabata-intervaller att man kör maximalt med hög intensitet i 20 sekunder och vila i 10 sekunder - detta upprepas åtta gånger. Det blir alltså fyra minuter totalt. 
 
Jag brukar personligen köra Tabata-intervaller på Step Up - bra för konditonen. Men välj övning som passar er, här kommer några tips på muskelgrupper och övningar att välja på. Vill ni ha vikter med så använd det men tänk på att vara försiktig i början och öka successivt.
 
Rumpa - Knäböj
Ländrygg - Rygglyft
Mage - Raka Situps alt. Snéa Situps
 


Finns givetvis mycket mera övningar att välja mellan. Ni kan också köra Tabata-intervaller som konditionsträning. Då gäller även samma riktlinjer: Kör maximalt med hög intensitet i 20 sekunder och vila i 10 sekunder - detta upprepas åtta gånger. Det blir alltså fyra minuter totalt. Tänk på att vara försiktig i början och öka successivt.
Allternativa träningsvariantar: Löpning, Cykling m.fl.
 
Ha en bra träningsfredag så hörs vi!
Kram & Kärlek

Lite Om Örtmedicin

Jag har läst örtmedicin och börjat att använda dessa härliga naturtillgångar allt mer och mer. Så som i bad men även gjort egna krämer, oljor m.m. Samt att jag kokar té på vissa. Har jag t.ex. en förkylning på G då tar jag och gör ingefärsté eller basilikaté. 
 
Jag gillar att exprimentera och går oftast på lukten då jag blandar ihop ett örtbad med havssalt. I dessa använder jag eterisk olja. 
 
Längtar till sommaren då jag odlar färska kryddor ute och då det är lättare att bara gå ut och hämta det man är i behov av. O snart är det dags att börja förså. 
 
Tänkte att jag eventuellt vid senare tillfälle kan gå in djupare på örter och dess påverkan. Om ni som läser känner er nyfikna eller har frågor så är det bara att kommentera. Hjälper er gärna med det jag kan :)
 
Kram och kärlek