Ung CP-skadad kvinna träder fram

Känner att jag har en stor drivkraft till att träda fram i dagens samhälle, som ung kvinna med en CP-skada.
 
Till en början så kan jag bara säga att samhällets värderingar är upp och ner, inte bara till människor med såkallade funktionsmöjligheter (som jag numer säger). Utan överlag. Dessa mallar som vi skall följa för att t.ex. få en chans i "det såkallade" samhället - fungerar inte i dagsläget.
 
Jag kan bara dra ett exempel som jag läste igår efter premiären utav kanal 5´s "De dejtbara" ett dejtingprogram för funktionshindrade personer. Det stod ungefär, "Va gulliga de verkar". DET ÄR JUST DET. Vaddå gulliga? Bara för att vi sitter ner och t.ex. inte pratar som alla andra, så är vi typ "GULLIGA" ?!? Ursäkta? Jag tycker det är så kränkande och skrämmande.
 
Likaså att vi ska ha ett special dejtingserie och inte vara i media som alla andra.. Såg på en sida att det lär finnas någon ensam mamma i rullstol o.s.v. Men det ser de inte utan ger oss en specialare. Jag är typ trött att jämt få typ special. Jag vill och har samma rättigheter som icke funktionshindrade personer..
 
Typ nu har jag sagt det ;) och kan tipsa om en förening där jag är vice ordförande. 3 M i Fokus. Där visionen är att skapa ett samhälle för alla med alla. Inte bara för dem med funktionsmöjligheter UTAN alla..
 
Tack för mig
 
 
 
 

Hade detta inombords, så jag lät fingrarna jobba :)

Ibland undrar jag varför? Ibland vet jag varför!
Ja, livet är ju för härligt – veligt!?
Jag har mina svar alltid inom mig, men ibland väljer jag att ”spela en velighet” för att ha något att gömma mig bakom. Kanske är det för att slippa, kanske är det smart.
Vad vet jag!? Vet jag att jag finns? Vem är jag? och Vad vill jag? Dessa frågor kommer nog att följa mig livet ut. Men vad gör det, det viktigast är att veta vad.

Att vänta

Att vänta – det har aldrig varit min grej

Men i väntande tider så kan i alla fall jag växa

Växa och bli stor invändigt – det känns ju som en tillgång

Vad är att vänta och låta osäkerheter bli till säkerhet

Kanske är det lätt men i väntande tider så känns det svårare än vad det egentligen är

Så tror jag, och min tro är rätt för mig!

 

Puss